HR Privacyscan

Marxman Advocaten
HR Privacyscan

Inleiding

Vrijwel iedere organisatie heeft te maken met persoonsgegevens. De belangrijkste wet op dit gebied is de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In 2018 wordt deze wet vervangen door nieuwe wetgeving. Op 25 mei 2018 treedt namelijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Deze regelgeving maakt het er niet gemakkelijk  op en brengt vele nieuwe wijzigingen met zich.

Specifiek voor de HR-afdeling van uw organisatie heeft Marxman Advocaten de
HR Privacyscan ontwikkeld om te toetsen of de voldoet aan de huidige en toekomstige privacywetgeving. De HR Privacyscan bevat diverse vragen over de huidige en toekomstige privacyregelgeving, waarbij specifieke aandacht is voor veelvoorkomende HR-aangelegenheden, zoals gezondheidsgegevens, ziekteverzuim & re-integratie, recruitment, cameratoezicht en controle.

Wanneer uw organisatie voldoet aan de wet- en regelgeving straalt uw organisatie in de eerste plaats vertrouwen uit richting huidige en potentiële klanten. Daarnaast heeft een organisatie die ‘compliant’ is met privacyregelgeving veel meer financiële waarde. Dat is weer aantrekkelijk voor bijvoorbeeld investeerders. Een organisatie zou dus alleen al om die redenen moeten willen voldoen aan de privacyregelgeving. Tot slot is er natuurlijk ook nog de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, die sancties kan opleggen als de organisatie zich niet houdt aan de huidige en toekomstige wetgeving.

Hoe werkt de HR Privacyscan?

De HR Privacyscan is een tool die volledig zelfstandig en in een online omgeving wordt uitgevoerd. De HR Privacyscan bevat diverse vragen over de huidige en toekomstige privacyregelgeving, waarbij specifieke aandacht is voor veelvoorkomende HR-aangelegenheden. Bij het invullen van de HR Privacyscan is het mogelijk om een toelichting te geven op de antwoorden.

Nadat de HR Privacyscan is uitgevoerd, wordt  deze verzonden aan Marxman Advocaten. Vervolgens ontvangt de organisatie binnen twee  werkdagen een adviesrapport dat is gebaseerd op de ingevulde HR Privacyscan. In dit maatwerkrapport worden risico’s gesignaleerd en daarnaast zijn er aanbevelingen voor de organisatie opgenomen. Daarmee weet u als organisatie in hoeverre daadwerkelijk voldaan wordt aan de toekomstige privacywetgeving.

Kosten en proces van aanschaffen HR Privacyscan

De kosten voor de HR Privacyscan en het ontvangen van het bijbehorende maatwerkrapport bedragen EUR 325,00 exclusief BTW. Voor de betaling kunt u gebruikmaken iDEAL of een overboeking.

Vervolgens wordt door ons de aankoop van de HR Privacyscan per e-mail bevestigd.

U ontvangt in de bevestigingse-mail een code waarmee u toegang krijgt tot de HR Privacyscan.

Heeft u nog vragen over de HR Privacyscan?

Mocht u vragen hebben over de HR Privacyscan, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met ons kantoor via 033 450 8000 of privacyscan@marxman.nl. Wij helpen u graag verder.